Vi kan dejta i soffan och placerad med vilka vi vill

Vi kan dejta i soffan och placerad med vilka vi vill

Katarina Muhr ser retur kungen en tid da det varenda haftigt att vara ledig, och hon paminner ifall de stora fordelarna med ett leva utan partner.

For nagra dagar sedan fick sjalv ett besked fran en nybliven ledig som skrev att han var skraj forut det morker sjalv beskriver i dejtingvarlden (oops). Han traffade sin sambo fjarran innan dejtingappar fanns och nu, nar hon har lamnat honom, bavar han infor livet som ledig. Sjalv antagande absolut att ordet ”mardrom” anvandes.

Den arme snubben ar ej hast om att uppfatta ett olust infor tanken gallande att dejta. Istallet for att ga ut med vannerna, skala forut att undga ett kasst karleksforbindelse och dromma om fangslande moten med potentiella karlekar, formar vi i dag stodgrupper dar vi haller varandras hander under en gemensam angestattack. Sjalv har sett manga killar gallande dejtingappar som uppgivet skriver: ”Ta mig harifran”.

Att vara ledig inneha kanske aldrig varit nagot att skravla ifall pa Linkedin, men den har kollektiva angesten infor singelskapet kanns ny. Sjalv vill minnas att det varje lite kaxigt att besta singel tidigare. Att det fanns nagot bossigt kvar att anfora: ”Jag tanker dejta och leva livet, fuck forhallanden”. Inneha alla skrackhistorier om Tinder-svindlare och ovalkomna dick pics gjort det sa vedervardigt att vara singel att blott ordet ger folk benamna karar och en klump i magen?

I tv-serien ”Sex and the city” – originalserien, inte den kackiga rebooten – som jag sag om for kanske tja, attonde gangen haromveckan, portratteras singellivet som atravart. Samantha, Carrie, Miranda och Charlotte inneha bra arbetsuppgift, ligger med vilka de vill nar de vill och dricker cocktails en tisdag blott for att de kan. De inneha ingen angest. De inneha kul! Och den hade premiar pro 25 ar sedan. Borde inte singellivet ha blivit battre, ej samre?

Problemet ar enbart att varlden ar forandrad

Allt jag laser och ser koper om hur vidrigt det ar att dejta och hur svar det ar att ses nagon nar karlek outsourcats till appar och skarmar. Jag vet ej ifall nagon skulle beskriva singellivet som lajbans i dag. I boken ”Halva Malmo bestar fran killar som dumpat mig” skrattade vi forvisso at forfattaren Amanda Romares jakt gallande karlek. Att all enkom dumpar henne ar lustigt, men det ar ej haha-roligt, utan kul kungen ett fy-fan-vad-morkt-det-ar-darute-satt. Sjalv sjalv ar inget sidospar. Sjalv skrev nyligen en artikel om svarigheterna i att leta efter karleken IRL, en text som uppsyn nyblivna singelvan tydligen blev livradd av.

I framtidstro ifall att foreta livet som dejtande singel mer uthardligt vander brightwomen.net navigera här vi oss till bocker, poddar och serier for att inlara oss ifall anknytningsmonster och red flags. Vissa gar sa langt att de gifter sig med nagon de aldrig traffat framfor hela svenska folket. Allt for att singelskapet har blivit civilstatusens version fran vattentortyr. Du kan pusta och du kommer sannolikt overleva, men det kanns som att du drunknar, droppe forut droppe.

Varlden ar vart ostron

Egentligen tror sjalv inte att det ar singelskapet i sig som folk mar sa inte bra ovanfor, utan sattet vi dejtar gallande. Det ar kliniskt och dystopiskt att blada bland tusentals ansikten i timmar. Att skippa apparna kraver bade stort deltagande och mod darfor att folk ej beter sig som de gjorde tidigare. Det blir svart att meeting nagons ogonkast pa andra sidan bussen pa ett gulligt rom com-satt darfor att personen du tittar pa mojligtvis stirrar ner i sin telefon.

I ”Sex & the city” skildras singellivet som harligt. ”Vad hande sedan, borde det ej ha blivit battre?” fragar sig Katarina Muhr. Kort: Stella pictures

Jag har ingen resolution gallande dejt-deppen, men jag tanker att vi singlar anda kan ha lite lajbans igen. Fa ater var stolthet och peka finger at allihopa som far singelskapet att bevilja som en sjukdom. ”Ah, inneha du ej traffat nagon an? sjalv ar i alla fall ej bekymmersam ovanfor dig.” Ehh, ej jag heller…? detaljerad som att Carrie i SATC fick overtyga sig jag ifall att hon varenda ”single and fabulous” med ett utropstecken, inte fragetecken, maste vi singlar gaska upp oss. Vi gor ju sa otroligt skroplig reklam forut var civilstatus.

Istallet for att fa livet som dejtande ledig att lata som ett enda langt pahalsning i ett toxiskt helvetshal borde vi nog fokusera pa det positiva. Pa manga metod inneha singlar i dag sannerligen kakan och kan krubba den med. Vi kan dejta ikladda mysbyxor i soffan (enbart en san faktum), alska med vilka vi vill nar vi vill, lask vin en tisdag utan invandningar fran en trist partner, och fortfarande forlita gallande drommen om livet som valstalld, for vi kan ju rent teoretiskt fortfarande gifta oss rikt.

Back to top